Οδηγός αγοράς κάμερας ασφαλείας

Ήρθε η ώρα να επιλέξετε κάμερα ασφαλείας. Προστασία από διαρρήξεις, παρακολούθηση καταστημάτων, επίβλεψη παιδιών ή ηλικιωμένων και πολλοί ακόμα λόγοι, οδηγούν στην αναζήτηση της καταλληλότερης λύσης.

 

Επειδή στην αγορά κυκλοφορούν αμέτρητες κάμερες με διαφορετικά χαρακτηριστικά η καθεμία, παρακάτω σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό με τα κυριότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε για να κάνετε την σωστή επιλογή. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Εσωτερική/Εξωτερική χρήση:
Το βασικότερο χαρακτηριστικό είναι ο χώρος που θα γίνει η τοποθέτηση της κάμερας. Στην περίπτωση που η κάμερα εγκατασταθεί εξωτερικά, πρέπει να προσέξουμε το υλικό κατασκευής της και τον βαθμό στεγανότητας που δίνει ο κατασκευαστής, για να παραμείνει ανεπηρέαστη από τις καιρικές συνθήκες.

Οπτικό πεδίο
Η γωνία θέασης αναφέρεται στο οπτικό πεδίο που καλύπτει η κάμερα. Όσο μεγαλύτερο το άνοιγμα του φακού, τόσο λιγότερες κάμερες χρειάζεται να εγκατασταθούν.

 

Ανάλυση
Η ανάλυση καθορίζει την ευκρίνεια που θα έχει η εικόνα της κάμερας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε περιπτώσεις που θέλετε να διακρίνετε λεπτομέρειες, όπως πρόσωπα, πινακίδες, χαρτονομίσματα κ.α.

 

Νυχτερινή λήψη
Η απόσταση στην οποία η κάμερα μπορεί να καταγράψει εικόνες σε χαμηλό έως καθόλου φωτισμού, μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην αποτελεσματικότητά της, αφού συχνά η εγκληματική δραστηριότητα παρατηρείται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Κόστος
Προφανώς ο παράγοντας κόστος παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή κάμερας. Γι’αυτο είναι προτιμότερο να επενδύσουμε σε μία κάμερα με ποιότητα κατασκευής, παρά να προτιμήσουμε μια ¨φτηνή¨ λύση που θα πληρώσουμε ακριβά στο μέλλον.

 

Ανίχνευση κίνησης
Οι κάμερες με ανίχνευση κίνησης σάς ειδοποιούν όταν εντοπιστεί κίνηση στο οπτικό τους πεδίο. Αυτές οι ειδοποιήσεις σας ενημερώνουν για ύποπτη δραστηριότητα στον χώρο σας, ώστε να μπορείτε να επιβλέψετε την κατάσταση απομακρυσμένα.

 

Ήχος
Ο ήχος παράγεται μέσω μικροφώνου, μέσω ηχείων ή και των δύο ταυτόχρονα. Οι κάμερες που διαθέτουν και τα δύο, μπορούν να λειτουργήσουν και ως ενδοεπικοινωνία.

 

Λειτουργία Wi-Fi
Μία κάμερα που λειτουργεί ασύρματα, είναι πιο εύκολη στην τοποθέτηση και εγκατάστασή της. Αυτό σημαίνει όμως πως εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το δίκτυο στο οποίο είναι συνδεδεμένη.

 

Περιστροφή
Η κάμερα που διαθέτει περιστροφική κίνηση, μπορεί να καταγράψει μεγαλύτερο πεδίο από μία ακίνητη και επομένως δεν απαιτείται αγορά περισσότερων καμερών για την κάλυψη του χώρου.
 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές από τις καλύτερες κάμερες που θα βρείτε στο κατάστημά μας:
 

WOOX WIFI PTZ 1080P IP ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕ ΑΜΦΙΔΡΟΜΟ ΗΧΟ - R4040

 

Zmodo Pivot Cloud 350° IP Wi-Fi Κάμερα FullHD 1080P με 4 αισθητήρες κίνησης για πόρτες/παράθυρα

 

Zmodo IP mini Wi-Fi Κάμερα HD 720P με αμφίδρομο ήχο και υποστήριξη Cloud

 

WOOX IP WIFI ΚΑΜΕΡΑ 1080P ΜΕ ΑΜΦΙΔΡΟΜΟ ΗΧΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ - R9045

 

BMC IP ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ ΟΡΟΦΗΣ 4MP POE- BMCMLBFL400

 

WOOX SMART WIFI FULLHD ΚΑΜΕΡΑ ΜΕ 2 ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ 3000LM ΚΑΙ ΣΕΙΡΗΝΑ 110DB - R4076