Πώς να προφυλάξετε το σπίτι σας την περίοδο των γιορτών

 

Η πιο χαρούμενη περίοδος του χρόνου έφτασε και θέλετε να την απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα! Κάποιοι όμως εκμεταλλεύονται την απουσία σας από τον οικιακό ή τον επαγγελματικό σας χώρο, γι’αυτό και στην περίοδο των γιορτών αυξάνονται τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων. Εκτός όμως από τις ληστείες, δε λείπουν και οι ζημιές που μπορεί να προκληθούν από κάποια βλάβη ή διαρροή στον χώρο σας.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να προστατεύσουμε την περιουσία μας; Παρακάτω αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια μέτρα που μπορούμε να πάρουμε, ώστε να αποτρέψουμε μία πιθανή διάρρηξη ή οποιαδήποτε φθορά.

 

Αποθαρρύνετε τους ληστές να στοχοποιήσουν το σπίτι ή την επιχείρησή σας

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι διαρρήκτες επιλέγουν χώρους που δεν υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας στην πρόσβαση. Στην πλειοψηφία τους αποφεύγουν σπίτια και καταστήματα με συστήματα ασφαλείας όπως κάμερες, συναγερμούς κ.τ.λ., ώστε να μην ρισκάρουν την σύλληψή τους.

 

 

 

 

Μην κάνετε αισθητή την απουσία σας

Πριν από μία διάρρηξη, οι επίδοξοι ληστές παρακολουθούν για αρκετό καιρό τις κινήσεις και το πρόγραμμά σας, για να γνωρίζουν ποιες ώρες απουσιάζετε. Ένα αναμμένο φως, μία τηλεόραση που παίζει, μπορούν να δώσουν την εικόνα ότι το σπίτι σας δεν είναι εντελώς άδειο. Ένα σύστημα αυτοματισμού θα ήταν ιδανικό για μία τέτοια χρήση, αφού θα μπορείτε απομακρυσμένα να χειρίζεστε τις οικιακές σας συσκευές, χωρίς να αντιληφθεί κανείς ότι λείπετε!

 

 

 

Ασφαλίστε τα σημεία πρόσβασης

Τοποθετήστε κλειδαριές ασφαλείας στις πόρτες ή αισθητήρες στα παράθυρα, στις μπαλκονόπορτες και στις γκαραζόπορτες. Μία καλά ασφαλισμένη πόρτα, απαιτεί χρόνο και εξοπλισμό για να παραβιαστεί, οπότε αποφεύγεται συνήθως ως στόχος.

 

 


 

Προλάβετε μία πυρκαγιά ή μία διαρροή

Πολύ συχνά στην περίοδο των γιορτών σπίτια και καταστήματα υφίστανται ανυπολόγιστες ζημιές από κάποιο βραχυκύκλωμα ή διαρροή στις σωληνώσεις. Χριστουγεννιάτικος στολισμός, αναμμένο τζάκι ή σόμπες, είναι οι συχνότερες αιτίες πρόκλησης πυρκαγιάς. Με την τοποθέτηση ανιχνευτών καπνού ή διαρροής νερού, ειδοποιείστε άμεσα για οτιδήποτε συμβεί ώστε να προλάβετε μία επικείμενη καταστροφή, ακόμη κι αν βρίσκεστε μακριά.

 

 

Και φυσικά για την διακόσμηση επιλέγουμε μόνο ποιοτικά προϊόντα με πιστοποιητικά ελέγχου σύμφωνα με τα πρότυπα της Ε.Ε.

 

 

Καλές γιορτές σε όλους!