Πώς να προφυλάξετε το σπίτι σας την περίοδο των γιορτών

 

 

Η πιο χαρούμενη περίοδος του χρόνου έφτασε και θέλετε να την απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Κάποιοι όμως, εκμεταλλεύονται την απουσία σας από τον οικιακό ή τον επαγγελματικό σας χώρο, γι’αυτό και στην περίοδο των γιορτών αυξάνονται τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων. Εκτός όμως από τις ληστείες, δε λείπουν και η ζημιές που μπορεί να προκληθούν από κάποια βλάβη ή διαρροή στον χώρο σας.

 

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να προστατεύσουμε την περιουσία μας; Παρακάτω αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια μέτρα που μπορούμε να πάρουμε, ώστε να αποτρέψουμε μία πιθανή διάρρηξη ή οποιαδήποτε φθορά.

 

 

Αποθαρρύνετε τους ληστές να επιλέξουν το σπίτι ή την επιχείρησή σας

 

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι διαρρήκτες επιλέγουν χώρους που δεν υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας στην πρόσβαση. Στην πλειοψηφία τους αποφεύγουν σπίτια και καταστήματα με συστήματα ασφαλείας όπως κάμερες, συναγερμούς κ.τ.λ., ώστε να μην ρισκάρουν την σύλληψή τους.

 

NVR 8κάναλο Σετ 1080p sPoE με 1 repeater & 4x1080p κάμερες- ZS-2004B

Chuango H4 Plus WiFi / GSM / GPRS Smart Home Σύστημα Συναγερμού- H4 Plus

 

 

Μην κάνετε αισθητή την απουσία σας

 

Πριν από μία διάρρηξη, οι επίδοξοι ληστές παρακολουθούν για αρκετό καιρό τις κινήσεις και το πρόγραμμά σας, για να γνωρίζουν ποιες ώρες απουσιάζετε. Ένα αναμμένο φως, μία τηλεόραση που παίζει, μπορούν να δώσουν την εικόνα ότι το σπίτι σας δεν είναι εντελώς άδειο. Ένα σύστημα αυτοματισμού θα ήταν ιδανικό για μία τέτοια χρήση, αφού θα μπορείτε απομακρυσμένα να χειρίζεστε τις οικιακές σας συσκευές, χωρίς να αντιληφθεί κανείς ότι λείπετε!

 

 

Smanos K2 Ασύρματο Σύστημα Συναγερμού WiFi 868MHz και λειτουργία Z-Wave Plus- K2

 

 

Ασφαλίστε τα σημεία πρόσβασης

 

Τοποθετήστε κλειδαριές ασφαλείας στις πόρτες ή αισθητήρες στα παράθυρα, στις μπαλκονόπορτες και στις γκαραζόπορτες. Μία καλά ασφαλισμένη πόρτα, απαιτεί χρόνο και εξοπλισμό για να παραβιαστεί, οπότε αποφεύγεται συνήθως ως στόχος.

 

 

eTiger Ασύρματη κλειδαριά ασφαλείας από ανοξείδωτο χάλυβα με δύο τηλεχειριστήρια - ES-DLS-01

 

 

Προλάβετε μία πυρκαγιά ή μία διαρροή

 

Πολύ συχνά στην περίοδο των γιορτών σπίτια και καταστήματα υφίστανται ανυπολόγιστες ζημιές από κάποιο βραχυκύκλωμα ή διαρροή στις σωληνώσεις. Χριστουγεννιάτικος στολισμός, αναμμένο τζάκι ή σόμπες, είναι οι συχνότερες αιτίες πρόκλησης πυρκαγιάς. Με την τοποθέτηση ανιχνευτών καπνού ή διαρροής νερού, ειδοποιείστε άμεσα για οτιδήποτε συμβεί ώστε να προλάβετε μία επικείμενη καταστροφή, ακόμη κι αν βρίσκεστε μακριά.

 

 

eTiger Ανιχνευτής αερίου/CO2- ES-D6A